trouwpakken fotoshoot the garrison

Hoe kies je als bruidegom de perfecte outfit?

De grote dag komt steeds dichterbij en het is tijd om na te denken over wat je gaat dragen. Net zoals de bruid, wil je er als bruidegom piekfijn uitzien. Maar waar begin je? Hoe kies je de perfecte outfit die past bij de gelegenheid en jouw persoonlijke stijl? Onze experts geven tips en helpen je op weg. 

Wat is de dresscode?

De eerste stap bij het kiezen van je outfit is het begrijpen van de dresscode van de bruiloft. Is het een formeel of informeel evenement? Dit bepaalt of je een smoking of juist een net driedelig pak draagt.

Formele gelegenheden

Voor een formele bruiloft is een smoking vaak de beste keuze. Denk aan een klassiek zwart of middernachtblauw jasje met een zijden strikje. Als je echt wilt uitpakken, kun je ook kiezen voor een witte smokingjas. Zorg ervoor dat je outfit past bij de gelegenheid.

Navy Smoking 3-delig - smoking

Navy smoking van The Garrison. Ideaal als je een andere kleur wilt dan de klassieke zwarte smoking. 

Informele gelegenheden

Bij minder formele bruiloften kun je kiezen voor een net pak. Kleuren zoals grijs, blauw en beige werken goed. Vergeet niet om je pak te combineren met een mooi overhemd en een stropdas, of vlinderdas. Bij een casual chic look kun je ook een chino en een blazer dragen, afhankelijk van de setting van de bruiloft. Meer kleuradvies rondom de trouwpakken? Lees dan ook ons blog: Welke kleur pak draag je als bruidegom?

Wat past bij de bruid?

Een belangrijke overweging bij het kiezen van je outfit is dat deze aansluit bij de stijl van de bruid. Het is niet nodig om exact dezelfde kleur te dragen, maar zorg ervoor dat jullie outfits elkaar complementeren. Als zij kiest voor een elegante, klassieke jurk, zou een smoking goed passen. Als ze gaat voor een bohemian look, kan een meer casual pak of zelfs een linnen outfit beter werken.

Mag de bruid mijn outfit zien?

Hoewel de traditie voorschrijft dat de bruid de jurk geheim houdt voor de bruidegom tot de ceremonie, geldt dit niet per se andersom. Het kan juist leuk zijn om samen naar outfits te kijken en ervoor te zorgen dat jullie stijlen op elkaar zijn afgestemd. Het is immers jullie grote dag. Samen willen jullie er fantastisch uitzien. 

Hoe maak ik mijn outfit uniek?

Als bruidegom wil je niet alleen goed gekleed zijn, maar ook een beetje opvallen. Hier zijn enkele manieren om je outfit een persoonlijke touch te geven.

Accessoires

Accessoires zijn een geweldige manier om je outfit te personaliseren. Denk aan manchetknopen, een stijlvol horloge, een zakdoek in je borstzak, of zelfs unieke sokken. Deze details kunnen een groot verschil maken.

Een opvallende stropdas of vlinderdas

Een eenvoudige manier om je outfit wat flair te geven is door te kiezen voor een opvallende stropdas of vlinderdas. Dit kan een kleur zijn die past bij het kleurenschema van de bruiloft, of een patroon dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt.

Speciale schoenen

Investeer in een paar kwalitatieve schoenen die zowel comfortabel als stijlvol zijn. Vaak sta je de hele dag, dus comfort is net zo belangrijk als stijl. Overweeg schoenen in een andere kleur dan het standaard zwart, denk bijvoorbeeld aan donkerbruin of zelfs bordeauxrood.

Nette schoenen | Cavani Ellington brown tweed - 39 -

Wanneer moet ik mijn outfit regelen?

Timing is belangrijk bij het kiezen van je trouwoutfit. Je wilt niet op het laatste moment stressen over aanpassingen of ontbrekende accessoires.

Vroeg beginnen

Het is verstandig om minstens twee tot drie maanden voor de bruiloft te beginnen met het zoeken naar je outfit. Dit geeft je genoeg tijd om verschillende stijlen te passen, aanpassingen te laten doen en accessoires te kiezen.

Laatste aanpassingen

Plan een laatste pasbeurt ongeveer een maand voor de bruiloft. Dit zorgt ervoor dat je outfit perfect zit op de grote dag. Vergeet niet om alle onderdelen van je outfit mee te nemen, inclusief schoenen en accessoires, om te zien hoe alles samen staat. 

Wat als ik twijfel?

Het kan lastig zijn om de perfecte outfit te kiezen, vooral als je niet zeker weet wat je wilt. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij je beslissing.

Vraag om advies

Aarzel niet om advies te vragen aan vrienden, familie of zelfs de bruid. Zij kennen je goed en kunnen waardevolle inzichten geven. Je kunt ook overwegen om een professionele stylist in te schakelen voor extra begeleiding.

Probeer verschillende stijlen

Wees niet bang om verschillende stijlen en kleuren te proberen. Wat er op een hanger uitziet, kan heel anders zijn als je het aan hebt. Door verschillende opties te passen, kun je goed bepalen wat bij je past.

Kan ik mijn outfit na de bruiloft nog dragen?

Het kiezen van een outfit die je na de bruiloft nog kunt dragen, kan een slimme zet zijn. Een klassiek pak kan nog steeds worden gedragen naar andere formele evenementen, en zelfs een smoking kan opnieuw worden gebruikt bij gala’s of chique feesten. Door te investeren in een veelzijdige outfit, haal je meer waarde uit je aankoop. 

FAQ

Hieronder lichten we graag een aantal vragen toe, zodat jij weloverwogen jouw trouwpak koopt. 

Wat als ik een thema bruiloft heb?

Thema bruiloften worden steeds populairder, en als bruidegom kun je hier echt mee uitpakken. Stem je outfit af op het thema van de dag. Denk aan een vintage pak voor een retro-thema, of een linnen outfit voor een strandbruiloft. Vergeet niet om accessoires zoals een hoed of bretels toe te voegen om je look compleet te maken. Je zult hiermee zeker indruk maken. 

Hoe kies ik de juiste kleur voor mijn outfit?

De kleur van je outfit kan een groot verschil maken in je uitstraling. Als je een winterbruiloft hebt, zijn donkere kleuren zoals zwart, navy en bordeaux perfect. Voor een zomerse bruiloft werken lichtere kleuren zoals beige, lichtgrijs en pasteltinten goed. Stem je kleur ook af op het kleurenschema van de bruiloft. Heb je een bruiloft in de zomer? Bekijk dan ook onze zomerpakken

Een van onze Beige Cavani zomerpakken

Wat als ik een niet-traditionele look wil?

Wil je iets anders dan de traditionele smoking of het klassieke pak? Overweeg een pak in een unieke kleur, of met een opvallend patroon. Je kunt ook experimenteren met verschillende stoffen, zoals fluweel of linnen. Zorg ervoor dat je je comfortabel voelt en dat je outfit past bij de sfeer van de bruiloft. Je kunt je persoonlijkheid goed laten zien met een niet-traditionele look. 

Wat doe ik als het weer verandert?

Het weer kan onvoorspelbaar zijn, vooral in Nederland. Zorg voor een backup-plan, zoals een stijlvolle jas of overjas die bij je outfit past. Als je buiten trouwt, overweeg dan ook schoenen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Je wilt er goed uitzien, ongeacht wat de weergoden in petto hebben.

Trouwpak kopen? Bestel direct online bij The Garrison

Klaar om de perfecte outfit te vinden voor je grote dag? Bij The Garrison hebben we een uitgebreide collectie trouwpakken die stijl en comfort combineren. Of je nu kiest voor een klassiek smoking, een modern pak of een unieke, gepersonaliseerde look, bij ons vind je het perfecte trouwpak voor jouw grote dag.